Vegan-Potato-Salad

Vegan-Potato-Salad

Vegan-Potato-Salad

image-2017-06-20-8

 

Je hoeft niet zonder patat! Maak je eigen patat in de oven! Ik weet het, het zal niet hetzelfde smaken, maar het komt in de buurt! Het is gezond, lekker, gemakkelijk te maken en veganistisch, gluten- en suikervrij. Dit gerecht is een heerlijke avondmaaltijd en het vult!

Wat heb je nodig?

  • Aardappelen
  • 1 tomaat
  • Rodekool (de hoeveelheid naar eigen behoefte snijden)
  • Kikkererwten (van tevoren geweekt en gekookt)
  • Rode ui (1 hele of een halve)
  • Halve avocado
  • Slamix
  • Verse basilicum
  • Keltisch zeezout
  • Optioneel: vegan mayonaise (ik gebruik het merk Emils Mayo weleens).

Wat ga je doen?

  1. Zet de kikkererwten als eerst op (van tevoren geweekt of uit blik)
  2. Schil ongeveer 3 grote aardappelen p.p.
  3. Snijdt de aardappelen in schijfjes
  4. Leg ze op een ovenplaat (met bakpapier) en bak de aardappels op 200 graden (heteluchtoven) voor 25-30 minuten. Kijk af en toe even of de aardappels niet aanbranden. Het aantal minuten verschilt per oven
  5. Snijdt dan de tomaat, rodekool, ui en avocado
  6. Voeg de gewenste slamix en hoeveel sla toe op een bord (of in een kom)
  7. Voeg alle ingrediënten samen en vergeet de keltisch zeezout niet
  8. Optioneel: voeg edelgistvlokken en/of extravierge, koudgeperste olijfolie toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *