
Oats-frozenfruit-banana-breakfast
Een heerlijk veganistisch, gluten- en suikervrij ontbijtje. Ik eet dit bijna elke ochtend, het vult en het is smaakvol. Havervlokken bevatten veel vezels en biedt vele gezondheidsvoordelen.
Wat heb je nodig?
- Havervlokken (ik gebruik het merk Demeter)
- Ceylon kaneel (of gewone)
- 1 banaan (per persoon)
- Bevroren bessen (Koop een pak met daarin aardbeien, frambozen. bramen, aalbessen en blauwe bessen of bevries zelf fruit in!)
- Amandelen (optioneel)
- Kokosrasp (optioneel)
- Dadels (optioneel)
Wat ga je doen?
- Doe de havervlokken in een pan met water (laat het water iets boven de havervlokken uit komen).
- Voeg daarna 1 eetlepel (of meer naar keuze) ceylon kaneel toe en roer dit door de havervlokken.
- Snij ondertussen de banaan en optioneel een dadel in stukjes.
- Haal de havervlokken van het vuur en schenk het in de kom.
- Voeg de banaan en wat bevroren fruit toe. Laat het bevroren fruit goed in aanraking komen. met de hete havervlokken, zodat ze gaan smelten.
- Voeg als laatst de amandelen en kokosrasp toe (optioneel). Het smaakt al ontzettend lekker door alleen al het toevoegen van het fruit.
- Here you go! A vegan breakfast.