Chocolade-bananen cake met Lemon (Vegan)

Chocolade-bananen cake met Lemon (Vegan)

 

 

Zin in iets zoets? Deze Vegan cake is snel gemaakt, heerlijk en super gezond! No guilty feelings.

Wat heb je nodig?

  • 4 grote rijpe bananen (anders 5 kleintjes)
  • 220 havermeel (of havervlokken tot meel malen)
  • 40 gram cacaopoeder
  • 100 gram ontpitte medjool of gewone dadels (ongeveer 10 dadels)
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 eetlepel appelazijn ( of 1,5 eetlepel citroensap)
  • 1/2 theelepel keltisch zeezout
  • Essentiële olie Lemon of Peppermint van Young Living

 

Optioneel (hoeft niet, ook zonder dit is het lekker):

  • 2 theelepels Ceylon kaneel
  • Scheutje vanille bourbon of vanille-aroma
  • 50 gram walnoten

Wat ga je doen?

  1. Verhit de oven voor op 180ºC en bekleed een bakvorm met bakpapier.
  2. Meng het havermeel samen met de cacaopoeder en het zeezout in een kom en mix het door elkaar.
  3. Blend de bananen en dadels met een keukenmachine (ik gebruik een Vitamixblender en dat werkt ook) en voeg het bij de havermeelmix. Voeg nu ook de extra ingrediënten toe. Mix alles met een lepel goed door elkaar.
  4. Doe de baking soda in een bakje en voeg hier de appelazijn aan toe. Meng dit bakingsodamixje toe aan het beslag.
  5. Voeg dan 2 druppels Lemon toe of 1-2 druppels Peppermint voor een meer ‘minty taste’.
  6. Doe het beslag in de bakvorm, strijk de bovenkant glad en bak 35-45 minuten op 180 graden.
  7. Laat het brood afkoelen voor je het aansnijd. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *