DIY Facial Toner (Acne) met Young Living Oliën

Deze Facial Toner met toverhazelaar (witch hazel) kan gebruikt worden om roodheid, ontstekingen, vettigheid te verminderen en het genezingsproces versnellen door het doden van bacteriën. Deze toner is nog effectiever in combinatie met Tea Tree of andere essentiële oliën, zoals Lavendel, Frankincense en Copaiba.

Tea Tree olie heeft antibacteriële en anti-schimmel eigenschappen. Frankincense helpt het bevorderen van een gezonde celgeneratie. Lavendel is zeer rustgevend voor de huid en helpt ook het verminderen van littekens (net zoals Frankincense). Lavendel helpt overtollig talg in de huid bestrijden en is daarom zeer gunstig bij acne. Copaiba is bekend om zijn ontstekkingsremmende werking en antimicrobiële eigenschappen.

Andere essentiële oliën die goed kunnen zijn bij acne zijn o.a. Bergamot, Cedarwood, Helichrysum, Thyme, Patchouli en Vetiver.

Hoe maak je de Facial Toner?
  1. Vul het rollerflesje bijna tot aan de top met toverhazelaar (houdt genoeg ruimte over voor de essentiële oliën).
  2. Voeg 2 druppels Lavendel, 3  druppels Frankincense, 4 druppels Tea Tree en 1 druppel Copaiba toe. Een druppel meer of minder van de oliën kun je toevoegen naar eigen behoefte.
  3. Doe de rollerbal op je flesje en schud om te mengen.
  4. Gebruik deze mix op je gezicht als een dagelijkse toner en behandel acne of andere huidaandoeningen om het genezingsproces te versnellen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *