Glutenvrije Amandelbrood (Vegan)

Vaak als ik een glutenvrij, vegan broodje wilde maken, smaakte deze vrij zoet. Ik wil gewoon een neutraal broodje waar alles lekker op is. Nou ik heb hem eindelijk gevonden! Deze glutenvrije amandelbrood is zelfs zonder beleg lekker.

WAT HEB JE NODIG?

  • 150 gram Havermeel
  • 250 gram Amandelmeel
  • 1 Courgette (ongeveer 325 gram)
  • 3 eetlepels Chipzaad geweekt in 100ml water
  • Keltisch Zeezout 1 eetlepel
  • 1 eetlepel bakpoeder (ik gebruik wijnsteen bakpoeder)
  • 2 eetlepels Kokosolie
  • 4 eetlepels gemalen lijnzaad
  • 1,5 eetlepel appelazijn
  • Pompoenpitten (voor de afwerking)
  • Zonnebloempitten
  • of andere noten (voor de afwerking)

WAT GA JE DOEN?

  1. Meng eerst het chipzaden in een kommetje met water. Roer tussendoor even, zodat dit een gel-achtige massa wordt.
  2. Meng de havermeel en amandelmeel in een kom.
  3. Voeg daarna de gemalen lijnzaad, bakpoeder en het Keltisch zeezout toe. Mix nogmaals.
  4. Schil de courgette en mix deze zo fijn mogelijk in een keukenmachine. (Een hoge snelheidsblender werkt ook).
  5. Verwarm de over voor op 180 graden Celsius.
  6. Smelt de kokosolie op een laag vuurtje. Voeg dit bij de rest van het mengsel met de appelazijn en de chiazaden. Mix deze massa tot een dik deeg.
  7. Bekleed een cakevorm met bakpapier (als dat nodig is).
  8. Vul de cakevorm met het brooddeeg, strijk de massa plat en voeg als laatste de zonnebloempitten en pompoenpitten toe en druk dit een beetje aan.
  9. Bak het amandelbrood voor 60-75 minuten (bij mij is 60 minuten genoeg).
  10. Check af en toe of het brood niet aanbrandt. Controleer of het brood voldoende doorgebroken is met een vork of prikker.
  11. Laat het brood 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal het brood uit de vorm en laat het verder afkoelen.
  12. Snijdt het brood aan nadat het volledig is afgekoeld (anders kan het breken).

Het brood is 1 week houdbaar in de koelkast en 1 maand houdbaar in de vriezer.

Enjoy!

Bron: Easy vegan met Julie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *