Boekweitgrutten met bosbessen en banaan (vegan)

Boekweitgrutten met bosbessen en banaan (vegan)

Ik ben nu al maanden gek op dit recept voor het ontbijt. Ik zocht een vervanging voor havervlokken (wat ik ook heerlijk vind). Een vriendin raadde mij boekweitgrutten aan. Het is te koop bij EkoPlaza voor 2,69 euro en je haalt er veel porties uit!

Net als havervlokken, moet je boekweitgrutten ook op smaak brengen. Goed om te weten is dat boekweitgrutten ook nog glutenvrij zijn, probeer het eens!

Wat heb je nodig?

  • Boekweitgrutten 75 gram
  • 300 ML water of amandelmelk
  • Speculaaskruiden 1 eetlepel
  • 1 banaan
  • Bevroren bosbessen
  • Amandelen of hazelnoten
  • Gedroogde abrikozen (zonder conserveermiddel)
  • Kokosrasp
  • Pompoenpitten (optioneel)
  • 1 eetlepel amandel- of hazelnootpasta (optioneel)

Wat ga je doen?

  1. Weeg 75 gram boekweitgrutten en strooi het in een pan.
  2. Voeg 300 ML water of amandelmelk toe. Je kunt ook een beetje van beide doen. Dus 150 ML amandelmelk en 150 ML water.
  3. Verwarm dan de boekweitgrutten ongeveer 10-15 minuten tot het een dikke pap is geworden.
  4. Haal de bevroren bosbessen uit de vriezer en voeg de gewenste hoeveelheid bosbessen toe. Zo kunnen de bosbessen alvast een beetje smelten.
  5. Snijdt je de banaan in stukken en leg het in een kom.
  6. Roer ondertussen de boekweitgrutten en voeg zodra de substantie wat dikker is geworden 1 eetlepel speculaaskruiden toe (te koop bij EkoPlaza).
  7. Snijdt dan de gedroogde abrikozen in kleine stukjes (dit kan een beetje plakken).
  8. Voeg de boekweitgrutten en de abrikozen toe aan de kom. De bevrorenbessen zullen heerlijk smelten door de verwarmde boekweitgrutten.
  9. Maak het af met wat nootjes, kokosrasp.
  10. Voeg eventueel pompoenpitten en notenpasta toe.
  11. Eten maar! Gnomnomnom 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *